Vissza az organikus termeléshez!

Azok a földmûvesek, akik máris belátták hatalmas tévedésüket, és nem hisznek a “tudósoknak” és a propagandának, visszatértek az organikus termelésre. A kérdés azonban az, találnak e még megbontatlan magot. Magot, amit saját maguk termeltek, és újrahasználták. A megbontott magot  csak egyszer használni. Ha valaki mégis megpróbálkozik, újra vetni saját termését nagy meglepetésben lesz része. A termés élvezhetetlen lesz, az évi munka hiábavaló volt. De nem a magárusoknak, akik monopolhelyzetben vannak, annyit kérnek a magért, amennyit akarnak. Mert a föld üresen nem maradhat, a földmûves abból él.

Vissza az organikus termeléshez!

Minden fejlett országban a fogyasztók egy része ma már sokkal óvatosabb, az élelem megválasztásában. A  csakis organikus talajban termett zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt az aki ad valamit az egészségére. A fogyasztók követelik továbbá, hogy a a boltokban, a készételek csomagolásán tüntessék fel mely táplálék módositott GE (GM) genetikailag.
Ez azonban nem ad teljes biztonságot, hiszen az élelemtermelés egy hosszú láncolat. Ha a kukorica GM, hogyan tüntetik fel azt a májkrémen?
Mi a megoldás?

    Vissza a fõ oldalra